Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.

Azokat a demenciával élő időseket várjuk szeretettel, akiknél szakorvos enyhe vagy középfokú demencia kórképet írt le. A diagnózist leíró szakvélemény másolatát kérjük mellékelni az ellátás igénylésekor. Néhány űrlapot kell kitölteni a megállapodáshoz, a háziorvoshoz is el kell juttatni egy formanyomtatványt az egészségi állapot igazolására.

SION ház

Az étkezés igénylése és a megállapodás megkötése a házvezető (nappali ellátás vezető) segítségével történik.

SION

Gondozási tevékenységet csak a Megállapodással rendelkező ellátottak vehetnek igénybe a megállapodás tartalmának megfelelően. Igényüket a nappali ellátás vezető felé jelezzék, aki információval szolgál a lehetőségekről, kompetenciánkról és segít elindítani a folyamatot.

Mindhárom telephelyen működik idősek klubja, mely ingyenesen, klubtagságról szóló megállapodással vehető igénybe. A megállapodáshoz formanyomtatványokat kell kitölteni az igénylőnek és a háziorvosnak is. Mivel a klub is államilag támogatott ellátás, ezért aláírással kell igazolni az igénybevételt, jelenlétet.

5 gondozónő folyamatos munkarendben ügyel a lakók biztonságára a nap 24 órájában. Az állam nem finanszírozza ezt az ellátási formát. A lehetőség fenntartásának érdekében, a szolgáltatás önköltségének előteremtéséhez fokozatosan bevezetésre kerül egy állandó havi díj. Ennek az összegnek rendszeres fizetése önkéntes, erről nyilatkozatot kérünk. Aki nem vállalja ennek megfizetését, annak nem áll módunkban a vészjelző gombot átadni, így vészhelyzet esetén csak a családjára számíthat 16 óra után, éjszaka és hétvégén.