Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.

Óvatos becslések szerint hazánkban a demencia diagnózisával rendelkező emberek száma 250 ezer főre tehető. A betegség nem csak az egyén problémáját jelenti, hanem az őt gondozó családtagok is érintetté válnak. Demenciával élő családtagot gondozni, ápolni az egyik legnehezebb feladat. Mégis sokan vállalják ezt, nem számolva azzal, hogy a kór előre haladtával a gondozó családtagot is komoly fizikai és lelki megterhelés érheti.

Szeretettel köszöntöm a SION Budai utca telephely iránt érdeklődő olvasót! Pár információ az intézményről és az itt lakók életéről.

Épületünk a Budai utca 8 - 10. szám alatt található, amely Isten kegyelméből 1998. október 11-én nyitotta meg kapuját, építője a Kecskeméti Református Egyházközség akkori presbitériuma, valamint Varga László és Szabó Gábor nagytiszteletű urak, akik az idősekkel kapcsolatos gondolkodást, tettekre fordították. Ez volt az első ilyen típusú Nyugdíjasház, ami akkora népszerűségnek örvendett, hogy még másik kettő (három) követte.

Már átlépte a nagykorúság határát, 20. évében jár a Kecskeméti Református Egyházközség által építtetett, s fenntartott Sion II. Nyugdíjasház. Kecskemét központjában, a piachoz közel található régi városrészben, Mezei Mária színésznő szülőházának közelében található intézményünk, mely második volt az egyház nyugdíjas társasházainak sorában a 2000-es évek legelején. A Szarvas utca 3. szám alatt található nyugdíjas társasház 41 lakással rendelkezik. Közel ennyi idős ember lakik a házban, egy illetve két szobás lakásokban. Az Őz utcai társasház 2005-ben került átadásra, a szolgáltatások tekintetében hozzánk tartozik.

Mi is az a nyugdíjasház?
„A nyugdíjasház, a nyugdíjasoknak, a jogosult élete végéig fennálló, határozatlan időre
szóló lakáshatást biztosító önálló társasház, szövetkezeti, vagy bérlakás, ahol az
igénybe vevő önmaga ellátására képes, ahol a rugalmas szolgáltatóház biztosítja az
igénye szerinti gondoskodást, szolgáltatásokat, a felhasználó által igényelt időben,
módon és gyakorisággal.”

A Kecskeméti Református Gyülekezet nyugdíjasok felé kinyújtott karja

A Kecskeméti Református Egyházközség 2012-ben kezdte meg időseket otthonukban segítő tevékenységét kiterjeszteni. Mindaz a segítség, ami a SION Nyugdíjasházakban elérhető volt a beköltözött idősek számára, azt felajánlották a város szerte élő gyülekezeti tagjainknak.