Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.

Nyugdíjasházainkban gondozószolgálatot működtetünk, ahol szakképzett szociális gondozó és ápoló végzettségű munkatársak látják el házi segítségnyújtás keretében, az ellátott lakókörnyezetében a megállapodásban foglalt tevékenységeket.
A gondozó feladatai ellátása során segítséget nyújt az ellátást igénybe vevőnek saját környezetében, életkorának, élethelyzetének és egészségi állapotának megfelelően, meglévő képességeinek felhasználásával és fejlesztésével.
Meglévő képességeik fenntartásával igyekszünk lassítani a fizikai-szellemi leépülést és lelkileg is erősítjük a gondozottakat.

A demens személyek nappali ellátása jogszabályban meghatározott szerv vagy szakorvos demencia kórképet megállapító szakvéleményével rendelkező személyeket lát el. A demens személyek nappali ellátását az intézmény egyrészt az idősek nappali ellátása részeként szervezi meg és biztosítja, de önálló szolgáltatásként is működteti alacsony létszámmal a Budai utca napközi- és foglalkoztató helyiségeiben.

A szolgáltatást két telephelyünkön 60- 60 főre felszerelt melegítő konyhánk révén tudjuk biztosítani a lakók és a klubtagok számára. Tágas étkezőnkben kultúrált körülmények között fogyaszthatják el ebédjüket az igénylők. Betegség, ágyhoz kötött állapot esetén felvisszük az ételt saját konyhájukba.

Konkrét cél, hogy az idős emberek nyugdíjas éveik alatt is találjanak értelmes napi elfoglaltságot, tartalmas időtöltést és megőrizzék régi kapcsolataikat, esetleg újakat is szerezzenek.
Három idősek klubját működtetünk. Programjainkat igyekszünk a tagok igényeinek megfelelően, ugyanakkor értékrendünket és hagyományainkat szem előtt tartva szervezni. Klubjaink a városközpontban, jól megközelíthető helyen vannak és hétköznap 8 – 16 óra között tartanak nyitva.

Ügyeleti alapszolgáltatásunk ideális minden idős személy számára, akik lakásukban egyedül élnek és/vagy egészségi állapotuk, koruk miatt a folyamatos felügyelet indokolt. Jelentősége felértékelődik krízishelyzet esetén, amikor is családtag közvetlen, azonnali segítségére nem számíthatnak. Azonnali segítséget nyújtunk a kialakult veszélyhelyzet elhárításában. Rendkívül fontos a veszélyhelyzet kialakulásának megelőzése!