Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.

Ügyeleti alapszolgáltatásunk ideális minden idős személy számára, akik lakásukban egyedül élnek és/vagy egészségi állapotuk, koruk miatt a folyamatos felügyelet indokolt. Jelentősége felértékelődik krízishelyzet esetén, amikor is családtag közvetlen, azonnali segítségére nem számíthatnak. Azonnali segítséget nyújtunk a kialakult veszélyhelyzet elhárításában. Rendkívül fontos a veszélyhelyzet kialakulásának megelőzése!


A szolgáltatás növeli az igénybe vevők és hozzátartozóik biztonságérzetét:
•  Nagyobb problémák kialakulását előzheti meg az által, hogy krízishelyzetben azonnali beavatkozással segítséget nyújt.
•  Szükség esetén orvos, mentő értesítésével megakadályozhatja az állapot súlyosabbá válását.
•  Bizonyos esetekben életmentő funkciót láthat el azáltal, hogy az ügyeletes gondozó lakáskulccsal és az egészségi állapotáról közölt ismeretekkel rendelkezik.

A segélyhívó egy nyakban/csuklón hordható, egy oldalú kommunikációra alkalmas készülék, mely csak lakáson belül használható. Amikor az ellátott az otthonában megnyomja a vészjelző gombot, a segélyhívó jelzés az ügyeletes gondozónőt riasztja. Az ellátás során az intézmény biztosítja, hogy az idős személy a szükséges segítségnyújtást saját otthonában, gyorsan és szakszerűen megkapja. A gondozónő mindaddig a gondozottal marad, amíg annak állapotát megnyugtatónak nem tartja. A rendszerbe kerülés feltétele, hogy a rászoruló pszichés és mentális állapota lehetővé tegye a műszaki berendezés kezelésének megértését és használatát.