Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.

„Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak! Én alkottalak, én mentelek meg.”

Ézs. 46.: 4.

Intézményi lelkipásztorként úgy gondolom, hogy A Kecskeméti Református Egyházközség Sion Nyugdíjasházaiban ennek az üzenetnek a meghirdetése a feladatom. Annak hangsúlyozása, hogy Isten az életünk minden szakaszában, így idős korban is megszólítható, segítségül hívható. Idős korban is –legyünk bár „jó karban”, vagy gyengülő fizikai, lelki, szellemi állapotban – jelen akar lenni az életünkben, támasz akar nyújtani terheink hordozásában, és el akar vezetni az üdvösségre.

Idősotthon vagy nyugdíjasház? Mi a megfelelő ellátási forma idős hozzátartozója számára? Mit tud nyújtani a Kecskeméti Református Egyházközség SION Gondozási Központja az idősek számára?

Természetesnek vehető korunk társadalmában, hogy az idősödő ember nyugdíjasházba, idősotthonba költözik életének utolsó állomásaként. A család érdeklődése akkor fordul a nyugdíjasház felé, amikor ők maguk már nem tudják felvállalni idős hozzátartozójuk ellátását.

Diakóniai igazgató: Telek Péter Pálné Kabai Virág
Intézményi lelkész: Kuti Józsefné Filep Katalin
Nappali ellátás vezetők: Halasi Gábor (SION I.)
Lassu-Plasek Tímea (SION II.)
Molnárné Szőke Andrea (SION III.)
Városi házi segítségnyújtás koordinátora: Halasiné Polgár Zsófia
Szakmai vezető, szociális munkatárs: Sipos Mónika
Demens nappali ellátásért felelős munkatárs: Kass-Francz Andrea
Ételszállításért felelős munkatárs: Halasi Gábor
Adminisztrátor: Felföldi Zsófia
Szociális gondozók és ápolók: 18 fő
technikai munkatársak: 7 fő
gépkocsivezetők (ételszállítás) 3 fő