Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.

Természetesnek vehető korunk társadalmában, hogy az idősödő ember nyugdíjasházba, idősotthonba költözik életének utolsó állomásaként. A család érdeklődése akkor fordul a nyugdíjasház felé, amikor ők maguk már nem tudják felvállalni idős hozzátartozójuk ellátását.

Többnyire leterheltek: azon aktív felnőttek közé tartoznak, akik feladata egyszerre két-három generáció támogatása: szüleiké és gyermekeiké, unokáiké, melyek között próbálnak megfelelni, elaprózódni. Nekik is megnyugvás, a gondoskodás egyfajta megélése, ha biztonságban és szem előtt tudhatják időseiket.
A kereszténység szeretetszolgálata magával a kereszténységgel egyidős. A közösségben az özvegyek és árvák, a betegek és elaggottak gondozása mindig is a gyülekezet közös feladata volt a lelki vezetők, illetve a diakónusok szolgálatával. A helyi gyülekezeti igényekre válaszolva, - hiánypótlásként és küldetésként - a Kecskeméti Református Egyházközség 1998-ban hozta létre I. telephelyén az akkor még csak 18 lakásból álló intézményét. Ezt követte a szomszédos telken egy új, 20 lakásos épületszárny, majd a II. (2002-ben 41 lakás, majd kiegészítve s szemben lévő telken 2005-ben 17 lakás) és III. (2004, 29 lakás) telephely kialakítása. A bővítések után a SION Nyugdíjasház és Gondozási Központ már 126 lakással állt - legfőképpen- a gyülekezet időseinek rendelkezésére: testi, lelki, szociális jólétének támogatására. A nyugdíjasházi forma az idős generáció felől jelentkező jogos igényeket elégíti ki és számtalan új lehetőséget kínál. Az intézmény vezetője a kezdetektől 2019 -ig dr. Svébisné Juhász Márta volt.
1998-ban, a Sion házak születésekor az átlagéletkor jóval alacsonyabb volt a jelenleginél. Beköltözéskor a viszonylag fiatal nyugdíjasok legtöbbször saját döntés alapján, saját maguk akartak későbbi életükről így gondoskodni. A kezdetekkor beköltözők fizikálisan, mentálisan hanyatlanak, sokan eltávoztak közülük. A helyükre érkezők inkább a család kérésére kerülnek az intézménybe, sokkal idősebben és magasabb gondozási szükséglettel. Egyre több demenciával küzdő idős ember és családja keres meg bennünket, rövidebb-hosszabb távú segítséget kérve. Az esetleges új és megváltozott igényekre válaszolnunk kell, hogy megtalálhassuk a közös hangot, az itt töltött éveket, hónapokat méltón és lehetőség szerint boldogan élhessék meg az itt lakó idősek. Ezért tudatosan tervezünk, fejlesztünk és szakmailag folyamatosan készülünk, hogy lépést tudjunk tartani korunk nagy kihívásaival.