Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.

Konkrét cél, hogy az idős emberek nyugdíjas éveik alatt is találjanak értelmes napi elfoglaltságot, tartalmas időtöltést és megőrizzék régi kapcsolataikat, esetleg újakat is szerezzenek.
Három idősek klubját működtetünk. Programjainkat igyekszünk a tagok igényeinek megfelelően, ugyanakkor értékrendünket és hagyományainkat szem előtt tartva szervezni. Klubjaink a városközpontban, jól megközelíthető helyen vannak és hétköznap 8 – 16 óra között tartanak nyitva.

 

Szabadidő eltöltése
A szabadidő kulturált eltöltése érdekében minden klubtag részt vehet érdeklődésének megfelelően az alábbi elfoglaltságokban:
• az intézmény által naponta biztosított csoportos/egyéni foglalkozásokon (torna, előadás, társasjátékozás, kártya, közös éneklés, stb.)
• rendezvényeken, jeles ünnepeken való részvétel
• manuális tevékenységek,
• újságok, folyóiratok olvasása;

Az intézmény a klubtagok részére biztosítja továbbá:
• igény szerint vérnyomásmérést, testsúlymérést
• egészségmegőrző tanácsadást
• szükség szerint az egészségügyi alap-és/vagy szakellátáshoz való hozzájutás megszervezését
• fürdés, tisztálkodás, mosási lehetőséget

A mentális gondozás keretein belül biztosítunk életvezetési tanácsadást, egyéni segítő beszélgetéseket.
Szociális segítségnyújtás keretében segítünk hivatalos ügyekben történő eljárásban.
Fontosnak tartjuk a családtagok, a közösség és az ellátott közötti kapcsolatok építését, ápolását.
A településen szervezett közösségi programokról tájékoztatjuk az ellátottainkat.
Az intézmény fenntartója a Kecskeméti Református Egyházközség, ennek megfelelően az intézmény biztosítja a református vallás gyakorlásának lehetőségét, szervezett keretek között, heti rendszerességgel. Van lehetőség Úrvacsora vételére is. A részvétel önkéntes, mindenki számára lehetőséget biztosítunk, felekezettől függetlenül.

 

Napirend
8:00-10:00-érkezés
10:00-11:30- délelőtti foglalkozás (csoportos, egyéni)
11:30-12:30-ebéd, kávé
12:30-14:00-pihenés, szabad foglalkozás
14:30-15:30-délutáni foglalkozás (csoportos, egyéni)
15:30-16:00-távozás

A klubtagság ingyenes. Az alapszolgáltatásokon túli szolgáltatások, szervezett programok díját esetenként kell fizetni. (színházlátogatás, kirándulás, hozzájárulás a vendéglátással egybekötött programok költségeihez.)
A nappali ellátást igénybe vevők részére fodrász és pedikűrős szolgáltatás is igénybe vehető, azonban Ők nem az intézmény munkatársai, a költségek rendezése velük történik, az intézmény csak a helyet biztosítja számukra.
A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások - s így az idősek nappali ellátása is, mint alapszolgáltatás - igénybevétele önkéntes, írásbeli kérelemre történik. A szolgáltatási igény jelzésére bárki jogosult. A szociális ellátásokat szóban vagy írásban kell kérelmezni.