Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.

Nyugdíjasházainkban gondozószolgálatot működtetünk, ahol szakképzett szociális gondozó és ápoló végzettségű munkatársak látják el házi segítségnyújtás keretében, az ellátott lakókörnyezetében a megállapodásban foglalt tevékenységeket.
A gondozó feladatai ellátása során segítséget nyújt az ellátást igénybe vevőnek saját környezetében, életkorának, élethelyzetének és egészségi állapotának megfelelően, meglévő képességeinek felhasználásával és fejlesztésével.
Meglévő képességeik fenntartásával igyekszünk lassítani a fizikai-szellemi leépülést és lelkileg is erősítjük a gondozottakat.

Hangsúlyt fektetünk a prevencióra is. A gondozás az igénybe vevő bevonásával történik, tervezésen alapuló célzott segítés mindazon tevékenységek elvégzésében, amelyeket saját maga tenne meg, ha erre képes lenne. Támogatás, fejlesztés a legjobb életminőség elérésére. Feladatunk felismerni a gondozott objektív szükségleteit, megtervezni a személyre szabott ápolást, gondozást és segíteni a passzivitásból az aktivitás irányába való elmozdulást. Munkánkat intézményi lelkész segíti.


A házi segítségnyújtás formáját, gyakoriságát a gondozási szükséglet vizsgálat alapján határozzuk meg az ellátást igénybe vevő egészségi állapota, egyéni szükségleteinek figyelembevételével. A gondozási szükséglet a napi 4 órát nem haladhatja meg A család jelenléte és elérhetősége alapvető fontosságú!

Gondozási és ápolási feladatok köréhez tartozik pl.:
mosdatás, fürdetés, öltöztetés, ágyazás, ágyneműcsere, inkontinens beteg ellátása, testfelület tisztítása, kezelése, folyadékpótlás, étkeztetés, mozgatás ágyban, gyógyszer adagolása, gyógyszerelés monitorozása, vérnyomás és vércukor mérése, a háziorvos írásos rendelésén alapuló terápia követése (a tevékenység elvégzéséhez való kompetencia határáig)

A lakókörnyezeti higiénia megtartásában való közreműködés keretén belül végezzük többek között: takarítás a lakás életvitelszerűen használt helyiségeiben (hálószobában, fürdőszobában, konyhában és illemhelyiségben), mosás, vasalás. A nagytakarítások elvégzése a család feladata!
A háztartási tevékenységben való közreműködés köréhez tartozik pl.: bevásárlás (személyes szükséglet mértékében), gyógyszer kiváltása, segítségnyújtás az étkezés előkészítésében, mosogatás.

A város területén élő nyugdíjasok számára is kiterjesztettük a házi segítségnyújtást egy műszakban, naponta 8:00 - 16.00 között. Segédeszközöket (járókeret, mankó, ágytál, szoba WC) tudunk kölcsönadni az igényeknek és lehetőségeknek megfelelően.